Τραμπ: Καταργήστε το Obamacare

Ακόμα δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αντιτάχθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε το κόμμα τους στο λεγόμενο Obamacare, το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας με την υπογραφή του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με αποτέλεσμα να χαθεί η πλειοψηφική υποστήριξη του νομοσχεδίου.

Futsal Accessories

Οι Mike Lee και Jerry Moran ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο στην τωρινή μορφή του ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέδειξε την απόσυρση του Obamacare σε θέμα-κλειδί της εκστρατείας του.

Πλέον, όπως εξηγεί το BBC, οι Ρεπουμπλικάνοι και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν πολλές επιλογές. Είτε θα αλλάξουν το νομοσχέδιο είτε θα προσπαθήσουν να επέμβουν στα σημεία που και οι δύο πλευρές απορρίπτουν είτε θα το εγκαταλείψουν πλήρως και θα επικεντρωθούν σε άλλα θέματα.

Ωστόσο ο γερουσιαστής Mitch McConnell σημείωσε πως θα προσπαθούσε να περάσει αναμορφωμένο το νομοσχέδιο με εφαρμογή έπειτα από δύο χρόνια προκειμένου να υπάρξει μια «σταθερή περίοδος μετάβασης» στη νέα νομοθεσία. Κάτι που, πάντως, πολλοί λένε πως δεν έχει πολλές πιθανότητες να περάσει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε πάντως τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να καταργήσουν το Obamacare. «Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ το Obamacare που καταρρέει τώρα και να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την αρχή. Οι Δημοκρατικοί θ’ ακολουθήσουν!» έγραψε με τον προσφιλή τρόπο του στο Twitter.

Republicans should just REPEAL failing ObamaCare now & work on a new Healthcare Plan that will start from a clean slate. Dems will join in!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 18 July 2017

Πηγή