Στα επείγοντα εξαιτίας τραυματισμού από… αβοκάντο

Είναι το φρούτο που διατροφολόγοι και γιατροί συστήνουν να εντάξουμε στη διατροφή μας. Έχει καλά λιπαρά τα οποία μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό, ωστόσο οι γιατροί στη Βρετανία αποφάσισαν να εκδώσουν μια … προειδοποίηση για αυτό

Futsal Accessories

Ο λόγος για το αβοκάντο το οποίο ο περισσότερος κόσμος λατρεύει και τώρα οι γιατροί στη Βρετανία προειδοποιούν πως ένα αβοκάντο μπορεί να στείλει κόσμο στα… επείγοντα περιστατικά αν δεν είναι προσεκτικοί την ώρα που το ανοίγουν.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται στη χώρα έχει καταγραφεί άνοδος των περιστατικών τραυματισμού από μαχαίρι ενώ οι παθόντες καθάριζαν αβοκάντο. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί και περιστατικά ατόμων που έχουν πάει στο νοσοκομείο με κομμένα τένοντα και οδηγούνται κατευθείαν στο χειρουργείο.

Ενδεικτική είναι και η περίπτωση της Μεριλ Στριπ που το 2012 έκανε επέμβαση στο χέρι της όταν κόπηκε την στιγμή που καθάριζε ένα αβοκάντο.

Το φαινόμενο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που η Βρετανική Ένωση Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής κάνει έκκληση να τοποθετηθούν στα αβοκάντο… «ετικέτες ασφαλείας»

Πάντως, για να αποφύγει κανείς έναν τέτοιο τραυματισμό, χωρίς να στερηθεί το αβοκάντο του, ο πιο έξυπνος και ασφαλής τρόπος είναι να πάρει ένα ώριμο αβοκάντο, να το χαράξει περιμετρικά και είτε με το ίδιο μαχαίρι είτε με ένα κουτάλι να αφαιρέσει τον καρπό από το κέντρο.

Πηγή