Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ταξίδεψε σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ξάνθη για να γιορτάσει τον φετινό θερισμό κριθαριού

Με αφορμή την περίοδο θερισμού του κριθαριού και με όχημα για δεύτερη χρονιά μία κινούμενη καντίνα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι της για να βρεθεί δίπλα στους παραγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της για τη Συμβολαιακή Καλλιέργεια. Στόχος της ενέργειας είναι να ευχαριστήσει τους συνεργάτες-παραγωγούς για τη δέσμευσή τους, διοργανώνοντας για αυτούς μία γιορτή.

Futsal Accessories

Το ταξίδι της κινούμενης καντίνας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ξεκίνησε από την Αθήνα και πραγματοποίησε τρεις στάσεις στους σταθμούς συλλογής κριθαριού σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ξάνθη. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος των παραγωγών, η ομάδα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έστησε μια υπαίθρια γιορτή με απολαυστικό φαγητό και παγωμένη μπίρα, διασκεδαστικά παιχνίδια, πολλές μικρές εκπλήξεις και δώρα.

amstbbe2
Οι παραγωγοί-συνεργάτες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη γιορτή θερισμού στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Φέτος, είναι η ένατη χρονιά για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, μέσω του οποίου η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προμηθεύεται αποκλειστικά ελληνικό κριθάρι ως πρώτη ύλη για τα προϊόντα της. Η εταιρεία συνεργάζεται με 2.200 παραγωγούς σε 19 νομούς σε όλη την Ελλάδα και απορροφά το σύνολο της ετήσιας παραγωγής τους, περίπου 40.000 τόνους βυνοποιήσιμου κριθαριού, σε εγγυημένη τιμή. Από το 2008 έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τον αγροτικό τομέα και τους συνεργαζόμενους κλάδους που ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται πως έχει συμβάλει στη δημιουργία 830 νέων θέσεων εργασίας.

amstbbe3
Οι εκπρόσωποι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (από δεξιά προς τα αριστερά): Ζωούλλης Μηνά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, Μαρία Ηλιοπούλου, Τμήμα Επικοινωνίας, Βασίλης Κωτούλας, Γεωπόνος & Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας, Αλέξανδρος Κώστας, Τμήμα Πωλήσεων, Στέλλα Βενιώτη, Τμήμα Πωλήσεων και ο τοπικός συνεργάτης της εταιρείας Παναγιώτης Σταυρακάρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διοργανώνει κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα παραγωγούς, τα οποία αφορούν στην παροχή τεχνογνωσίας για τη βέλτιστη αξιοποίηση ποικιλιών κριθαριού κατάλληλων για βυνοποίηση και σποροπαραγωγή.

amstbbe4
Η καντίνα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στον τρίτο σταθμό της, την Ξάνθη

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λειτουργεί πέντε πειραματικούς αγρούς στους οποίους δοκιμάζονται και αναπτύσσονται νέες, αποδοτικότερες ποικιλίες κριθαριού που προσαρμόζονται καλύτερα στο ελληνικό κλίμα, προσφέροντας μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση, αλλά και καλύτερη συμπεριφορά κατά τη διαδικασία της βυνοποίησης και της ζυθοποίησης.

Πηγή