Έκλεισε ξημερώματα η συμφωνία με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών σήμερα το πρωί και αναμένονται επίσημες δηλώσεις.

Futsal Accessories

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχει άσπρος καπνός, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία μετά από 12 ώρες διαπραγματεύσεων οι οποίες άρχισαν στις 18.00 το απόγευμα της Πρωτομαγιάς.

Προωθούνται τις επόμενες ημέρες τα πολυνομοσχέδια με τα μέτρα στη Βουλή για την ψήφιση τους οπωσδήποτε πριν από το Eurogroup στις 22 Μαΐου που θα σφραγίσει την τεχνική συμφωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε βέβαιος πως τώρα θα προχωρήσει και η συμφωνία για το χρέος διότι δεν υπάρχει η δικαιολογία της απουσίας συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να ψηφίσει τη συμφωνία με πρόσθετα μέτρα ύψους 3,8 δισ. ευρώ τα οποία φέρνουν μεταξύ άλλων μειώσεις έως και 18% στις κύριες αλλά και έως 18% στις επικουρικές συντάξεις όπου χρειαστεί, γεγονός το οποίο σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας διαμορφώνει τη μέση μείωση των συντάξεων σε 9%.

Δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα για συντάξεις, αφορολόγητο και Κυριακές.

Πηγή